Известие

Collapse
No announcement yet.

два проблема с алфа 145 1.6 т.с. 120 к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• два проблема с алфа 145 1.6 т.с. 120 к.с.

Здравейте!
    първият проблем е следния:
    когато е студена колата сутрин като я запаля и като се помъча да я изфорсирам (т.е. като настъпя газста малко повечко) и се мъчи да гасни сякаш се дави някак си
    като позагрее това нещо изчезва
    2рият е, че когато паля пали малко по шумно и след 2 -3 секунди се пооправя но въпреки това продължава да си работи шумничко (направо си трака все едно чуваш дизелов мотор да работи)
    ще помоля хора които разбират за какво става на въпрос да ми кажат на какво се дължат тия неща!
    благодаря предварително
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 HP - бивша
    Alfa Romeo 145 Face Lift 1.6 T.S. 120 HP - бивша
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 144 HP - настояща

По първият ти проблем има доста изписано

а за тракането ВАРИАТОР или ремонтен комплект за вариатор
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Първоначално публикувано от Balagan Покажи съобщение
      По първият ти проблем има доста изписано

а за тракането ВАРИАТОР или ремонтен комплект за вариатор
      Аз имам същия "дизелов" проблем и на мен също ми казаха за вариатор откадето идва и моят въпрос:
      От какво зависи дали ще се сменя вариатора или ще се слага ремонтния комплект ??? Защото нов вариатор е 300> лв. а кит-а е 20-тина...
      Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
      Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
      Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от Ganja_Breed Покажи съобщение
        Здравейте!
        когато е студена колата сутрин като я запаля и като се помъча да я изфорсирам (т.е. като настъпя газста малко повечко) и се мъчи да гасни сякаш се дави някак си
        2рият е, че когато паля пали малко по шумно и след 2 -3 секунди се пооправя но въпреки това продължава да си работи шумничко (направо си трака все едно чуваш дизелов мотор да работи)
        ще помоля хора които разбират за какво става на въпрос да ми кажат на какво се дължат тия неща!
        благодаря предварително
        2-рото е от вариатора, 1-вото може да е мн. неща (дебитомери, датчици и т.н) - закарай я на диагностика в клубния сервиз, или при Бобо и всичко ще стане ясно
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28972
          Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
          Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
          Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Първоначално публикувано от Ganja_Breed Покажи съобщение
            Здравейте!
            благодаря предварително
            Абе колега,ти май ме търсиш само да си почешем езиците и май няма смисал от диагностиката, или ушите ти са толкова малки,че не чуваш какво ти се говори.Но всъщност си е лично твоя работа,пробвай и този начин на диагностика.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
            X